Postovi o zdravlju,ishrani i prirodnom lečenju za kvalitetniji,sretniji i dugovečniji život.Saveti i preporuke za vaše zdravlje iz prirode.

Saveti o zdravlju i lečenju prirodnim putem

Ovaj blog će se baviti savetima o zdravlju ,zdravoj ishrani,lečenju darovima iz prirode i svemu ostalom vezanom za zdravlje ljudi i dugovečnom i sretnom životu.Birajte postove koji vas zanimaju iz liste ispod.Postovi su sa svetski poznatih izvora a prevela i prilagodila na nas jezik ih je moja malenkost.

Kako produžiti život ishranom darovima prirode

Ako bi žena počela da se hrani optimalno sa 20 godina, mogla bi da produži svoj životni vek za nešto više od 10 godina, prema studiji objavljenoj početkom ove nedelje u časopisu PLOS Medicine. Kada bi se muškarac hranio zdravije od svoje 20. godine mogao bi da produži život za 13 godina.

Promena načina ishrane mogla bi da vam produži život i do 13 godina, prema nedavno objavljenoj studiji, posebno ako počnete kada ste mladi.

Studija je koristila model da bi ispitala šta bi se moglo desiti kada je u pitanju dugovečnost muškarca ili žene ako bi zamenili „tipičnu zapadnjačku ishranu“ fokusiranu na crvenom mesu i prerađenoj hrani „optimizovanom ishranom“ fokusiranoj na manjem konzumiranju crvenog i prerađenog mesa, većem konzumiranju voća, povrća, mahunarki, integralne žitarice i orašastih plodova.

Fokusiranje na zdraviju ishranu takođe može da produži život starijih osoba, kaže studija. Počevši od 60 godina, žena bi mogla da produži svoj životni vek za osam godina. Muškarci koji započnu zdraviju ishranu sa 60 godina mogli bi da produže životni vek za skoro devet godina. Biljna ishrana mogla bi da koristi čak i 80-godišnjacima, kaže studija, muškarci i žene mogli bi da produže život za oko 3,5 godina, ako bi uveli promene u ishrani.

„Mišljenje da bi poboljšanje kvaliteta ishrane smanjilo rizik od hroničnih bolesti i prerane smrti je odavno uspostavljeno, a manje hroničnih bolesti i prerane smrti znači duži životni vek“, rekao je dr Dejvid Kac, specijalista za preventivnu medicinu, koji nije bio uključen u studiju.

Dobro dosli

Hvala na poseti