Nazad

Gde pronaci kvalitetnu izradu sajta?

Vlasnik sam tepih servisa,vec dugo sam mao svoj websajt(oko 7 godina) i bez reklame moj sajt nije nikome bio vidljiv.Sajt se nalazio na 10toj gugl stranici u pretrazi.Pre par meseci moja hosting kompanija mi je zakljucala nalog gde se nalazi moj sajt uz obrazlozenje da mi je sajt hakovan.

Tada sam bio totalni laik u toj temi i znao sam da mi je poteban developer da mi to resi.Nekom pukom srecom pronasao sam pravog coveka za taj posao manje vise slucajno surfujuci netom.Covek prvo nij trazio nista osim pristupnih podataka mom cPanel-u da bi video o cemu se radi i sta je problem.

Posle sat vremena me je nazvao i rekao mi da je sajt pisan u tzv CMS tehnologiji(wordpress) i da je takva tehnologija vrlo laka za napad hakerima.Drugi veliki bezbednosni problem po njemu bio je nedostatak tzv 2FA-dvostruke autentifikacije sajta gde je kod sajta dvostruko zasticen,passwordom cPanela i kodom koji ocitavate sa telefona.Nastavak ispod slike(kratko je)...

izrada sajta

Rekao mi je da on ne moze da popravi Wordpress sajt jer on ima oko 400mb fajlova i da nema sanse da prondadje u kom od hiljada fajlova se haker poigrao.Predlozio mi je da prepise sajt u tzv cist sajt od cistog koda(ne razumem se u to bas najbolje) i predlozio mi e da posle nove izrade preselimo ceo sajt na bezbedniji hosting.

Pristao sam,uplatio samo mali avans za troskove i covek je preuzeo posao,zavrsio je sajt za par dana,dizajn mi se jako dopao i sajt je nekako bio mnogo brzi od moje prethodne verzije.Jako brzo se ucitavao,bio je dvostruko obezbedjen na drugom hostingu i sto je meni bio shok odma sam se nasao na prvoj gugl stranici kao 6ti po redu kada se kuca "tepih servis Zemun".

Bio sam prezadovoljan njegovim radom a nije bio ni skup,mozete ga pronaci na izrada sajtova Beograd.Pitao me je da li zelim da nastavi dalje sa optimizacijom sajta i da me jaca u pretrazi ili se izradom posao zavrsava?Ja sam bio prezadovoljan sto sam uopste na prvoj strani gugla ali sam racunao kad je odma ovo uspeo hajde da nastavim saradnju sa njim.

Posle mesec dana njegove optimizacije sajta dosao sam na poziciju 3 za moj upit "tepih servis Zemun",mozete i sami pogledati,moj servis je servis Tosic.Lako cete ga pronaci na vrhu gugl pretrage kad trazite tepih servis u oblasti Zemuna.

Da vas ne davim vise,i dalje sam nastavio saradnju sa njim u vezi odrzavanja sajta i dalje optimizacije a radi mi i neke druge projekte.Sve preporuke,ljubazan,uvek dostupan za sva pitanja,pravi profesionalac a uporedjujuci cene nije skup.Eto podelih ovo moje iskustvo sa vama jer sam veoma prijatno znenadjen saradnjom sa njim.Hvala na citanju i lep pozdrav svima iz Zemuna.Sale.

up