Biografija i specijalnosti

moja slika

Ja sam Goran Ilic,freelancer javascript developer,web developer,seo specijalista i sistem admin operativnih sistema.Rodjen sam 14.08.1974-te godine u Zemunu.

U svetu programiranja i svega ostalog vezanog za tu temu sam oko 15 godina(izrada sajtova,optimizacija sajtova,administracija i instalacija operativnih sistema).

Bavim se usluznom instalacijom operativnih sistema windows 10,11 i svih linux distro-a

Obrazovanje

Pohadjao sam osnovnu skolu Oton Zupancic u Zemunu koju sam zavrsio sa odlicnim uspehom a zatim srednju masinsku skolu Nada Dimic takodje u Zemunu,smer masinski tehnicar koju sam zavrsio takodje sa odlicnim uspehom.Nedostatak finansijskih sredstava mi nije dozvolio da nastavim sa obrazovanjem na fakultetu koji sam zeleo a preko budzetskog finansiranja na elektro-tehnicki fakultet me nisu prihvatili.

Volim programiranje,sport,film,muziku i volim da se konstantno usavrsavam u temi u kojoj se bavim(IT) a i sto se tice zivotnih tema takodje.

Vise o obrazovanju u IT temi mozete procitati u sledecim sekcijama.

Obrazovanje u IT temi

Pre 16 godina sve je pocelo sa jednogodisnim obrazovanjem na ItaAcademy smer php developer.Tih godinu dana mi je samo odskrinulo vrata galaksije zvane programiranje ali mi i zagolicalo radoznalost posto su mi u zivotu uvek bile izazov stvari koje nisu "lagane".

Posle ItAcademy sam zavrsio kurs iz administracije operativnih sistema (kratak,3 meseca) i stekao znanja o operativnim sistemima i instalaciji i administraciji istih cime se i dan danas povremeno bavim,kada klijenti zahtevaju uslugu.

Posle toga sam stalno bio gladan znanja,gutao sam bukvalno svaku knjigu svetski poznatih autora i mnogo video kurseva najboljih autora u sferi javascript programiranja.

Od autora cu pomenuti samo neke posto ta imena vama verovatno nista nece znaciti ali su veoma poznata u strucnim programerskim krugovima.Citao sam Adama Freeman-a, Kyle Simpson-a i mnoge druge autore iz sveta programiranja i seo optimizacije sajtova.

Kada sam svoj nivo znanja tehnickog engleskog jezika podigao na visi nivo poceo sam sa pracenjem video kurseva najboljih autora iz sfere javascript-a,css-a,nodejs-a i seo optimizacije a ovde cu pomenuti samo neke od njih posto,kao sto vec rekoh to vama klijentima nece puno znaciti.

Pratio sam video kurseve od Andrew Mead-a,Stephen-a Grider-a,Jonas-a Schmedtman-a i mnogih drugih.I dan danas ih pratim,citam puno o temi kojom se bavim jer ova tema zahteva stalno ucenje i usavrsavanje a znanja iz ove teme nikada nije dosta.

Radna biografija

Dok nisam poceo sa IT temom i programiranjem radio sam sve i svasta kao i vecina gradjanja Srbije koji nemaju politicke veze da se zaposle na dobrom radnom mestu,no taj deo price ovde i nije vazan,bio sam svasta,od fizickog radnika,radnika u hemijskoj industriji,taksiste itd itd.

Sto se posla u IT sektoru tice prvi posao sam radio u jednoj maloj firmi ovde u Novom Sadu,tu smo uglavnom pisali javascript kroz React biblioteku.

Tu sam radio 2 godine a onda sam presao u Quantox gde sam radio 2 i po godine na slicnim temama kao i u prethodnoj firmi plus seo optimizaciju sajtova za pretrazivace.Od prekida sa njima radim kao freelancer za klijente iz Srbije i sveta kod kuce,tacnije receno iz svog stana.Jos malo pa cu napuniti deceniju rada kao freelancer.

To bi bilo to i hvala na citanju i na vasem odvojenom vremenu za isto.Sve najbolje vam zeli Goran Ilic iz Novog Sada.

up