Instalacija Windows 10,11,Linux - Novi Sad

062 - 691-914

phone image  Pozovite sad !

Akcija do kraja maja

Instalirajte OS po vašem izboru za samo "2500 dinara".

Akcija je vremenski ograničena.

Instalacija operativnih sistema

Za sve informacije o "Linux" instalaciji pogledajte sekcije pri dnu stranice.

Kupili ste novi računar ili laptop i trebate instalaciju operativnog sistema,ili,primećujete da vaš racunar radi čudno.

Probali ste da očistite istoriju u browser-u,očistili nepotrebne fajlove i ispraznili keš memoriju vašeg operativnog sistema a on i dalje radi sporo(čudno) i vreme je za "reinstalaciju".

Ako su "hardverske komponente" zdrave,reinstalacija bi trebala da popravi stvari uz optimizaciju novo instaliranog windows 10 operativnog sistema.

Mnogo je ponuda za instalaciju windowsa 10 danas,ali ono što je najvažnije je zapravo aktivacija.

Ako vam neko uradi instalaciju bez aktivacije,nećete dobijati potrebne update-se od Microsoft-a i vaš operativni sistem će se brzo zagušiti(postaće neupotrebljiv).

Uvek pitajte da li se radi i "aktivacija".

Ako i posle reinstalacije i optimizacije vaš OS i dalje radi čudno to znači da je problem u hardverskim komponentama("Hard-disk,Procesor,RAM-memorija").

U najtežem slučaju "matična ploča" i vreme je za dijagnostiku da se utvrdi koja to komponenta je ili načeta ili neispravna.

plavi ekran smrti windows 1

Ako vam se s vremena na vreme pojavljuje tzv "plavi ekran smrti"(Blue screen of death) kao na slici iznad ne zanemarujte tu pojavu.

To je to siguran signal da je "nešto vrlo ozbiljno" narušeno u vašem windows 10 operativnom sistemu,ili u goroj varijanti hardverskim komponentama.

Takođe radim i instalaciju dva operativna sistema na istom računaru, takozvani "dual-boot sistem".

Cena instalacije Windows 10,11 i Linux

Cena "podizanja sistema je 3000 dinara".

Cena kompletne instalacije obuhvata sledeće - instalaciju,podelu particija,podešavanje windows security-ja,sklanjanje ulazne lozinke,aktivaciju operativnog sistema i još neka podešavanja.

Ne izlazim na teren jer kod vas nemam sve potrebne alate da sigurno odradimo posao koji sam preuzeo.

Hvala na vašem poverenju a ja ću vam se odužiti profesionalno odrađenom uslugom.

Windows 11 - opis

Windows 11 je najnovije izdanje Microsoft-ovog operativnog sistema, objavljeno 5. oktobra 2021.

To je besplatna nadogradnja na svog prethodnika, Windows 10, i dostupna je za sve uređaje koji ispunjavaju nove Windows 11 zahteve.Može i direktno da se instalira.

Verzija 11 sadrži velike promene u jezgru uključujući redizajniran meni Start, zamenu njegovih "živih pločica" sa zasebnim panelom Vidžeti na traci zadataka, mogućnost kreiranja popločanih skupova prozora koji mogu se minimizirati i vratiti sa trake zadataka kao grupa, a nove tehnologije za igre nasleđene od Xbox Series Ks i Series S, kao što su Auto HDR i DirectStorage na kompatibilnom hardveru.

Internet Eksplorer je zamenjen sa Microsoft Edge zasnovanim na Chromium-u kao podrazumevani web pretraživač, kao što je njegov prethodnik, Windows 10, a Microsoft Teams je integrisan u OS školjku.

windows 11

Windows 10 - opis

windows 10

Windows 10 je glavno izdanje Microsoft-ovog Windows operativnog sistema. On je direktan naslednik verzije 8, koja je objavljena skoro dve godine ranije.

Pušten je u proizvodnju 15. jula 2015. godine, a kasnije u prodaju 29. jula 2015. godine.

Windows 10 je stavljen na raspolaganje za preuzimanje kao besplatna nadogradnja za maloprodajne kopije verzije 8 korisnika preko microsoft prodavnice, a za korisnike verzije 7 preko Windows Update-sa.

Verzija 10 stalno dobija nove verzije, koje su korisnicima dostupne bez dodatnih troškova, pored dodatnih testnih verzija operativnog sistema Windows 10 koje su dostupne microsoft insajderima.

Uređaji u poslovnim okruženjima mogu da primaju ova ažuriranja sporijim tempom ili da koriste dugoročne prekretnice podrške koje dobijaju samo najvaznija ažuriranja, kao što su bezbednosne zakrpe, tokom svog desetogodišnjeg životnog veka produžene podrške.

U junu 2021, Microsoft je najavio da će podrška za izdanja Windows 10 koja nisu namenjena za dugoročne usluge prestati 14. oktobra 2025. godine.

Popularni Microsoft sistemi u ponudi

Windows 11 Home

windows 11 home

Minimalni sistemski zahtevi

- Procesor - min 1GHz

- Memorija - min 4GB/RAM

- Disk - min 64GB

Windows 10 Home

windows 10 home

Minimalni sistemski zahtevi

- Procesor - min 1GHz

- Memorija - min 2GB/RAM

- Disk - min 16GB

Windows 11 Pro

windows 11 pro

Minimalni sistemski zahtevi

- Procesor - min 1GHz

- Memorija - min 4GB/RAM

- Disk - min 64GB

Windows 10 Pro

windows 10 pro

Minimalni sistemski zahtevi

- Procesor - min 1GHz

- Memorija - min 2GB/RAM

- Disk - min 16GB

Instalacija Linux

Linux je sjajan i za uredjaj lagan operativni sistem sa kojim vaš računar ili laptop jednostavno "poleti".

Takodje,ne bacajte vaš stari PC ili laptop jer može izuzetno lepo raditi ako ima minimalno 2GB/ram memorije i ako je 64-bitni sa ovim operativnim sistemom jer je Linux manje zahtevan što se tiče procesora.

Sto se tiče starih računara sa 32-bitnom mašinom na žalost više nijedan pristojan operativni sistem ih više "ne podržava".

Instaliram i vršim optimizaciju svih vrsta Linux operativnog sistema,"Canonical" ima široku ponudu podvrsta operativnog sistema koje ne bih nabrajao ovde.

Lično koristim "Ubuntu 22.04-LTS" i prezadovoljan sam njegovim perfomansama.Svaki Linux OS je veoma brz u poređenju sa popularnijim operativnim sistemom i čest je izbor većine programera.

Ako posedujete stariji računar ili laptop sa malom RAM-memorijom i slabijim procesorom i drugi OS je na njemu veoma "spor" predlažem resenje.

linux image

Preporučujem vam da instalirate neki operativni sistem iz Linux lepeze jer je mnogo lakši za rad uređaja i vaš stariji računar može imati na taj način "pristojne" perfomanse.

Linux Mint - opis

linux mint

Linux Mint je distribucija vođena zajednicama zasnovana na Ubuntu-u (koji je zauzvrat zasnovan na Debian-u), u paketu sa raznim besplatnim aplikacijama otvorenog koda.

Može da obezbedi potpunu multimedijalnu podršku za one koji odluče da uključe vlasnički softver kao što su multimedijalni kodeci.

U poređenju sa Ubuntu-om, podrazumevano koristi drugačiji Cinnamon interfejs(slican Windows-u), koristeći drugačiji, tradicionalniji izgled koji se može prilagoditi prevlačenjem apleta i kreiranjem panela.

Novi apleti se takođe mogu preuzeti.

Linux Mint projekat je kreirao Kleman Lefevr i aktivno ga održavaju Mint tim i zajednica.

Linux Ubuntu - opis

Ubuntu je distribucija zasnovana na Debianu i sastavljena uglavnom od besplatnog softvera otvorenog koda.

Ubuntu je zvanično objavljen u tri izdanja: Desktop, Server, i Core za uređaje Interneta stvari i robote. Sva izdanja mogu da rade samo na računaru ili na virtuelnoj mašini.

Ubuntu je popularan operativni sistem za računarstvo u oblaku, sa podrškom za OpenStack.

Ubuntu-ova podrazumevana radna površina je promenjena sa unutrašnjeg Uniti na GNOME nakon skoro 6,5 godina u 2017. nakon objavljivanja verzije 17.10.

Ubuntu se izdaje svakih šest meseci, sa izdanjima za dugoročnu podršku (LTS) svake dve godine. Od aprila 2023, najnovije izdanje je 23.04, a trenutno izdanje za dugoročnu podršku je 22.10.

Ubuntu je razvila britanska kompanija Canonical, i zajednica drugih programera, pod meritokratskim modelom upravljanja.

Canonical obezbeđuje bezbednosna ažuriranja i podršku za svako izdanje Ubuntu-a, počevši od datuma izdavanja pa sve dok izdanje ne dostigne naznačeni datum završetka.

Canonical ostvaruje prihod prodajom premium usluga vezanih za Ubuntu i donacijama onih koji preuzimaju Ubuntu softver.

linux ubuntu

Ubuntu je dobio ime po Nguni filozofiji ubuntua, za koju Canonical ukazuje da znači "humanost prema drugima" sa konotacijom "Ja sam ono što jesam zbog toga ko smo svi".

Canonical sistemi u ponudi

Linux Ubuntu

linux ubuntu

Sistemski zahtevi

- Procesor - min 1-2GHz

- Memorija - min 2-4GB/ram

- Disk - min 25GB

Linux Mint

linux mint

Sistemski zahtevi

- Procesor - min 1GHz

- Memorija - min 2GB/ram

- Disk - min 20GB

Linux Cent OS

cent os linux

Sistemski zahtevi

- Procesor - min 1.1GHz

- Memorija - min 2GB/ram

- Disk - min 20GB

Linux Fedora

fedora linux

Sistemski zahtevi

- Procesor - 1GHz

- Memorija - min 1GB/ram

- Disk - min 10GB

Kako doći?

Najblizi delovi grada su "Novo naselje,Telep,Adice i Veternik".

Bukvalno mozete doći peške.Autobusi koji staju u blizini su "52,53,54,55"(kod Kovača).Prva autobuska stanica posle GRAS-a gledano od grada ka periferiji.

Tačniju mapu gde se tačno nalazim možete pronaći u delu kontakt u glavnom meniju sajta gore.

A precizno na gugl mapi u delu kontakt kako stići do "Šumske 11i".Samo na mapi kliknite na putanja i dobićete rutu kako stići.

up