Kompletan Alan Ford,Zlatna serija i Lunov magnus strip besplatno kompletno optimizovani za čitanje na web-u.Uzivajte.Stripovi online Goran.

Stripovi online besplatno čitanje

junaci stripova

Ova stranica ima za ideju očuvanje umetnosti stripa,moja generacija je odrastala uz ove junake i srećan sam zbog toga pa želim i novim generacijama isto sretno detinjstvo a starijima sretan život.Uživajte čitajući,sve je kompletno besplatno i čitanje i download(skidanje).Birajte ispod junaka koga volite ,jednostavno kliknite na njega i idete na ponudu stripova tog junaka.

Zlatna serija i Lunov magnus strip

Moja generacija i mnoge generacije pre i posle moje su imale veliku sreću da odrastaju uz ove junake koji propagiraju samo vrline kod ljudi,i učestvovali su u našem vaspitanju,biću neizmerno sretan ako bilo koje današnje dete(mada su ovi stripovi za sve generacije) umesto video igara koje pretežno propagiraju nasilje,pročita neki strip odavde i odmakne se od lošeg vaspitanja današnjice,jedino u tom slučaju sav moj rad i trud ovde na očuvanju kulturnog blaga imaće potpuni smisao.

Alan Ford,Zagor,Teks Viler,Mister No,Komandant Mark,Kit Teler,Marti Misterija,Dilan Dog,Veliki Blek i drugi...

Prvi broj Lunovog Magnus Stripa izašao je u martu 1968. godine, dva meseca nakon prvog broja Zlatne Serije (januar 1968). U početku je izgledao kao specijalno izdanje svog prethodnika jer su u njemu izlazili isti junaci, samo na većem formatu. Prvi broj je sadržavao i tekstualne priloge, uključujući i kompletan roman o Lunu kralju ponoći, u to vreme veoma popularnom junaku koji je pod pseudonimom Frederik Ešton pisao Mitar Milošević, jedan od urednika stripa. Pretpostavlja se da je tada bilo u planu da se u LMS redovno izdaju epizode ovog junaka i da je jednim delom edicija po njemu dobila ime (Lunov), a da reč magnus (lat. veliki) označava veliki format stripa.[1] Ipak, samo prva četiri broja izašla su u velikom formatu, da bi format nakon toga bio promenjen u format Zlatne Serije. LMS je prve dve godine izlazio ređe, otprilike jedan broj na šest brojeva Zlatne Serije. Kako su obe edicije počele da izlaze na istom formatu i da objavljuju iste junake, čitaoci su ih često poistovećivali.

Zlatna Serija je bila strip edicija koja je izlazila na prostoru bivše Jugoslavije, a izdavač je bio Dnevnik iz Novog Sada. Prvi broj stripa izašao je 15. januara 1968. godine i koštao je 2 nova dinara. Iako je na naslovnici prvog broja bio Teks Viler, naslov Četiri obračuna odnosio se na epizodu u kojoj je glavni junak bio Bili Mek Gregor, a onda je sledila epizoda Džejn Arden, te Teks Viler u epizodi Sudija kolt.

O Alan Ford-u

alan ford

Alan Ford je italijanski strip Maxa Bunkera (Luciano Secchi). Strip je o grupi siromašnih tajnih agenata u Nju Jorku, često niskog morala. Iako je napravljen 1969. godine i nikada nije preveden na engleski, i dalje je popularan u Italiji i državama bivše Jugoslavije. Iako je Alan Ford glavni lik, priča se obično ne zasniva na njemu. On je pristupio grupi slučajno, kada je zapisao pogrešnu adresu i umjesto u kompaniju gdje je trebalo da radi u marketingu, otišao je u Cvjećarnicu—zapravo tajna baza grupe TNT. Strip je parodija na klasične priče o tajnim agentima. Radnja se dešava u New Yorku, SAD, te se ismevaju kapitalizam, rasizam i neke druge osobine kao aspekti američkog društva.

O Zagor-u

alan ford

Zagor je stripski junak autora Serđa Bonelija (scenario) i Galijena Ferija (crtež) koji je nastao 1961. godine u Italiji. Na prostorima bivše SFRJ prvi put se pojavio 1968. godine, u stripu pod naslovom „Nasilje u Darkvudu“. Puno ime Zagora je Zagor Te-Nej, što na jeziku Algonkin Indijanaca znači „duh sa sekirom“, što se i samo često koristi kao njegovo ime u stripu. Pravo ime ovog strip heroja je Patrik Vajlding. Prvobitno, Zagoru je bilo nadenuto ime Ajaks, ali se Boneli predomislio kad je čuo da postoji deterdžent istog imena. Strip edicija „Veseli četvrtak“ izdavač je serijala „Zagor“ za Srbiju.

O Teks Viler-u

teks viler

Teks Viler je lik iz istoimenog italijanskog vestern stripa scenariste Đanluiđija Bonelija i crtača Aurelija Galepinija. Prva sveska stripa u Italiji objavljena je 30. septembra 1948. godine.

U prvim epizodama, Teks Viler sticajem okolnosti postaje odmetnik sa kodom časti: Ubiti samo u samoodbrani. U kasnijim epizodama postaje rendžer, a zatim, zahvaljujući ženidbi sa Indijankom Lilit, kćerkom poglavice Crvena Strijela, Viler postaje „Noćni orao“, poglavica Navaho Indijanaca i čuvar indijanskih zakona i običaja. Snažan, odan, nepogrešiv strijelac, neprijatelj predrasuda i diskriminacije, Viler je sklon da zanemaruje pravila. U mladosti se borio na strani Sjevera u Američkom građanskom ratu. Njegov najbolji prijatelj u rendžerskom periodu je Kit Karson. Važnu ulogu ima i Vilerov sin Kit Viler, kao i Navaho ratnik Tiger Džek. Ostali likovi u stripu su El Moriso (vještac-naučnik arapskog porijekla), Meksikanac Montales (odmetnik koji se, prije nego što je postao političar, borio protiv korumpirane vlade), kanadski traper Veliki Žan, irski bokser Pet Mekrajan, crveni mundir Džim Brandon, policijski oficir Tom Devlin, poglavica Apača Kočiz i Navaho vrač Crveni Oblak. Vilerov najpoznatiji neprijatelj je Mefisto, mađioničar koji koristi crnu magiju. Ostali negativci u stripu su Jama (Mefistov sin), Crni Tigar (malezijski princ koji mrzi bijelce i želi njihovo istrebljenje u SAD) i Proteus (može da se preruši u svakoga).

O Mister NO-u

mister no

Jerome Drake je simpatičan mladić koji živi u Manausu u Brazilu i zarađuje za život prevozeći putnike, turiste i avanturiste svojim malim avionom marke "Piper". Dobro poznaje džunglu. Stalno upada u nevolje i doživljava romanse s brojnim djevojkama. Rođen je u New Yorku 1922. godine, a radnja stripa odvija se najvećim dijelom tijekom 50-ih godina 20. stoljeća. Jerry Drake zaradio je svoj nadimak Mister No 1941. godine, za vrijeme Drugog svjetskog rata kada je sudjelovao u dragovoljačkom odredu Letećih tigrova na Pacifiku. Tom prilikom zarobio ga je okrutni japanski pukovnik Saiko koji ga je ispitivao i mučio, ali Mister No je uporno na sva pitanja odgovarao NE. Tako je njegov nadimak postao simbol otpora tiraniji, ugnjetavanju, užasima rata, licemjerju i tlačenju slabijih od strane jačih. Osim na pacifičkom bojištu (Filipini, Mianmar...), borio se i u Italiji i na zapadnom bojištu.

O Komandantu Mark-u

komandant mark

Radnja stripa se zbiva na području Sjeverne Amerike tijekom američkog rata za nezavisnost (1775. – 1781.). Komandant Mark vođa je grupe domoljuba koji vode gerilski rat protiv Engleza. Glavno sjedište njihova pokreta otpora je tvrđava na jezeru Ontario. Po tome se i Markova vojska naziva Vukovi Ontarija. Osim utvrde na jezeru Ontario imaju još nekoliko razbacanih diljem područja sukoba s Englezima. Tijekom sedmogodišnjeg rata između Britanije i Francuske, britanski ratni brod je u blizini sjevernoameričke obale napao francuski brod koji je prevozio francuske plemiće i potopio ga. Iz brodoloma su se spasili smao jedan muškarac i jedno dijete. Na obali su ih spasili Indijanci koji su ih primili u selo. Muškarac je odgojio dječaka kao svoga te ga nazvao Mark. Naučio ga je svemu što zna, čitati, pisati, ali i rukovati mačem i vatrenim oružjem. Mark je odrastao uz Indijance, ali kada britanski vojnici objese njegovog poočima, Mark se počinje boriti protiv njih te ubrzo postaje vođa Vukova Ontarija. Markovi zamjenici mister Bluff i Žalosna Sova su neobičan dvojac.

O Kit Teler-u

kit teler

Kit Teler ili Mali Rendzer je italijanski strip koji su stvorili scenarista Andrea Lavecolo (ital. Andrea Lavezzolo) i crtač Frančesko Gamba (ital. Francesco Gamba). Premijeru je imao 15. juna 1958. godine, a pripada žanru vestern stripa. Radnja se dešava na Divljem zapadu. Telera prvi put upoznajemo kao četrnaestogodišnjeg dečaka irskog porekla kojem je majka umrla, dok je otac Ted, takođe rendžer, optužen za izdaju. Za razliku od drugih strip junaka koje odmah upoznajemo kao dokazane heroje i snagatore, Kit iz prvih avantura izlazi kao pobednik zahvaljujući prvenstveno sreći, slučajnosti a potom i lukavstvu.

O Marti Misteriji

marti misterija

Marti Misterija , detektiv nemogućeg, je jedan u nizu strip junaka italijanske izdavačke kuće Serđo Boneli Editore. Stvoren je iz pera Alfreda Kastelija i u grafičkoj realizaciji Đankarla Alesandrinija, a na kioscima Italije se pojavio aprila 1982. Detektiv nemogućeg se tokom svoje karijere često susretao sa raznim zaboravljenim tajnama iz vremena kontinenata Atlantide i Mu, NLO-ima, parapsihološkim fenomenima i drugim dimenzijama.

O Velikom Blek-u

veliki blek

Veliki Blek je visoki plavokosi, mišićavi traper koji živi i deluje u vreme američkog Rata za nezavisnost. Njegovu odeću čini prsluk od medveđeg krzna, crvene pantalone, čizme sa resicama i dabrova kapa. Njegovi najbliži prijatelji su dečak-traper Rodi (Roddy Lassiter) i Profesor Okultis (Professor Occultis). Najveći neprijatelji su mu engleski vojnici (popularno zvani Crveni mundiri).

O Kapetanu Mikiju

kapetan miki

Kapetan Miki je pripadnik korpusa rendžera iz Nevade smještenog u Fort Coulveru. Odgojio ga je stari vojni izviđač zvan Smuk (Doppio Rhum u talijanskim izdanjima). Njihov nerazdvojni prijatelj je Doktor Salasso. Zapovjednik Fort Coulvera je pukovnik Brown dok je njegova kćer Susy djevojka Kapetana Mikija. Još jedan od vjernih pratitelja glavnog junaka u serijalu je njegov konj Napoleon.

Napravljeno sa ljubavlju ❤️ ❤️ ❤️

Hvala na poseti i uživajte.

Dobro dosli