Mister No stripovi svi brojevi kompletno optimizovani za čitanje online na web-u besplatno.Uživajte.Goran.

Nazad

Mister NO besplatno čitanje online

mister no

Birajte epizode koje želite u listi epizoda ispod teksta.Jednostavno kliknite koju zelite i uživajte u čitanju

Jerome Drake je simpatičan mladić koji živi u Manausu u Brazilu i zarađuje za život prevozeći putnike, turiste i avanturiste svojim malim avionom marke "Piper". Dobro poznaje džunglu. Stalno upada u nevolje i doživljava romanse s brojnim djevojkama. Rođen je u New Yorku 1922. godine, a radnja stripa odvija se najvećim dijelom tijekom 50-ih godina 20. stoljeća. Jerry Drake zaradio je svoj nadimak Mister No 1941. godine, za vrijeme Drugog svjetskog rata kada je sudjelovao u dragovoljačkom odredu Letećih tigrova na Pacifiku. Tom prilikom zarobio ga je okrutni japanski pukovnik Saiko koji ga je ispitivao i mučio, ali Mister No je uporno na sva pitanja odgovarao NE. Tako je njegov nadimak postao simbol otpora tiraniji, ugnjetavanju, užasima rata, licemjerju i tlačenju slabijih od strane jačih. Osim na pacifičkom bojištu (Filipini, Mianmar...), borio se i u Italiji i na zapadnom bojištu.

Kao ratni veteran osjetio se nesposobnim uklopiti u normalan život nakon rata, zbog čega kupuje kartu za "negdje što dalje" i 1950. godine odlazi u Južnu Ameriku, u Brazil i nastanjuje se u malom gradiću Manausu, u srcu amazonske prašume kako bi pobjegao od problema suvremenog čovjeka i "američkog načina života". Sergio Bonelli je u jednom intervju priznao kako je lik Mister Noa zasnovao na stvarnoj osobi koju je upoznao za vrijeme putovanja Latinskom Amerikom: „ ...Da, bio sam u Palenqueu, u Meksiku i susreo sam mladog i zgodnog mladića na ruševnom aerodromu.Nosio je kožnu jaknu i zvao se Kapetan Vega, ime koje je perfektno odgovaralo strip junaku! Imao je opasač s pištoljem i letio je po Yucatanu gore dolje prevozeći životinje, povrće i razne namirnice i kad god je sreo turiste, samo bi pokazao na sjedalo za putnike i rekao:'Ok, odvest ću vas gdje god želite'!

Tada mi se rodila ideja o junaku koji će biti pilot Pipera, ali sam odlučio serijal smjestiti u Amazoniju.... “ Mister No većinu svog vremena provodi ispijajući bezbrojne boce kačaka i whiskeyja sa svojim prijateljima ili zavodeći djevojke. Rijetko ima novaca, pa gotovo nikad ne odbija klijente, čak nim kada su mu sumnjivi. Najveći prijatelj mu je bivši njemački vojnik Otto Wolfgang Kruger kojega zbog toga svi zovu SS (Esse Esse). Iako bivši njemački vojnik, Kruger nije nacist, jer je bio prisiljen sudjelovati u ratu mimo svoje volje. Još jedan Mister Noov prijatelj je i Phil Mulligan, bivši suborac na Pacifiku i privatni detektiv.

Hvala na poseti

Dobro dosli

43-84 85-126 127-168 169-218

Vaš komentar ili prijavu greške možete ostaviti na stranici KOMENTARI